Bevalling

Je bevalling is een spannende gebeurtenis, waar veel zwangere vrouwen en hun partners lang naar uitzien, maar tegelijk ook tegen opzien.

Want hoe zal het verlopen? Hoe zal het opvangen van de weeën gaan? Hoe zal het zijn als jullie kindje geboren wordt? Zal het gaan zoals je had gehoopt of anders dan gedacht?

Het is belangrijk om ongeveer te weten hoe het normale verloop van een bevalling is en wat er lichamelijk gezien allemaal gebeurt. Zo kun je meer vertrouwen in dit natuurlijke proces krijgen. Na de 30e zwangerschapsweek komt de bevalling dichterbij en zullen we hier uitgebreider met jullie over spreken. Meer informatie krijg je ook tijdens een zwangerschapscursus of tijdens onze informatieavonden.

Heb je specifieke vragen of twijfels, dan is het goed om dit met ons te bespreken. Het kan prettig zijn om van te voren na te denken over wat je belangrijk vindt voor je zorgverleners om te weten: Wat wil je wel of liever niet tijdens je bevalling. Wie wil je dat aanwezig zijn tijdens de bevalling, wie mag de navelstreng doorknippen, in welke houding wil je bevallen, etc. Je ideeën over hoe je zou willen bevallen kunnen in een bevalplan beschreven worden. Dit plan zullen we samen bespreken. Het verloop van je bevalling is natuurlijk niet te voorspellen en het kan dus zijn dat niet al je ideeën en wensen kunnen worden ingewilligd, maar ze zullen zeker worden meegenomen en kunnen je houvast geven.

Handige folders