Kraamtijd

Je kraamtijd is een bijzondere tijd waarin je kunt genieten van jullie kindje en het nieuwe ouderschap. Maar ook een hele heftige, drukke, intense tijd, waarin jullie moeten wennen aan een heel nieuwe situatie.

Je moet je (nieuwe) kindje leren kennen en leren inspelen op zijn of haar behoeftes. Dat is spannend in het begin! Daarnaast gebeurt er lichamelijk veel door herstel na je zwangerschap en bevalling. Alles bij elkaar is het vaak een tijd met ups en downs.

Je kraamverzorgende is aanwezig om jullie samen te ondersteunen in dit proces en te zorgen dat jullie na de eerste week als gezin ‘op eigen benen kunnen staan’.Daarnaast doet ze iedere dag controles om jullie gezondheid in de gaten te kunnen houden. Tijdens de eerste 8 tot 10 dagen komt er regelmatig een verloskundige langs voor controle en ondersteuning.
We kunnen vragen beantwoorden en adviezen geven, bijvoorbeeld over het voeden van je baby. Daarnaast overleggen we met de kraamverzorgende over het verloop van het kraambed. Natuurlijk willen we ook graag je bevalling nabespreken. 
Voor vragen of problemen tijdens de kraamperiode zijn wij altijd telefonisch bereikbaar.

Na het afsluiten van je kraamweek blijven we bereikbaar voor vragen. Ongeveer zes weken na de bevalling kunnen we voor een nacontrole plannen. Deze afspraak is vooral bedoeld om te kijken of je lichamelijk goed hersteld bent en of jullie je eerste weken ouderschap goed ervaren hebben. Eventuele vragen worden besproken, bijvoorbeeld over bloedverlies, borstvoeding, de bevalling, wondgenezing of emotioneel herstel. Ook willen we graag weten hoe jullie onze zorg beleefd hebben. Uiteraard vinden wij het erg leuk om jullie kindje ook nog eens te bewonderen!