Vandaag, 23 mei 2022, staken wij!

 

Vandaag, 23 mei 2022, staken wij!

Op maandag 23 mei zijn wij de hele dag alleen bereikbaar voor spoedgevallen. Het spreekuur tussen 13 en 18 uur komt te vervallen. Wij bellen de betreffende zwangeren vandaag voor het maken van een nieuwe afspraak. Als we je niet kunnen bereiken willen we je vragen ons te mailen voor een nieuwe afspraak.

Waarom?
Omdat aanstaande woensdag 25 mei het besluit wel of geen Integrale Bekostiging (IB) in de Geboortezorg lijkt te vallen. Er zijn nog geen tekenen van de minister/VWS/NZa/ZN dat ze tot nieuw inzicht zijn gekomen. Daarom moeten wij ze nogmaals wakker schudden!

Want:
IB zal ervoor zorgen dat verloskundigen in de wijk, dus bij jullie thuis, zullen verdwijnen. De grote pot met geld gaat naar de ziekenhuizen en wie betaalt, bepaalt.

Dus:
Wie krijg jij dan aan de lijn als je een miskraam dreigt te krijgen? Als je je baby even minder voelt bewegen, komt er dan iemand bij je langs ter geruststelling? Wie bel je dan als je even een peptalk nodig hebt als je het allemaal te zwaar vindt aan het einde van je zwangerschap? Heb je dan nog de keuze om thuis te bevallen, met iemand die je vertrouwt? Wie bel je dan midden in de nacht als jullie de baby echt niet meer stil krijgen en alles al geprobeerd hebben? Wie geeft jou dan het vertrouwen dat jullie het goed doen, als nieuw gezin?

Daarom!
Ons mooie vak mag niet verdwijnen. En nog belangrijker: jullie moeten je keuzevrijheid houden en geholpen kunnen worden op de plek waar jij op je best bent: thuis.

Alvast heel erg bedankt voor je begrip!

Meer nieuws...