Workshopdag Rûnom 11 november

Op zaterdag 11 november ben je welkom in onze praktijk voor een workshopsessie!

Ben je zwanger en al helemaal ondergedompeld in alle informatie die je maar kunt vinden over je kraamtijd, je baby en het jonge moederschap; of juist nog helemaal blanco?

We vroegen professionals welke informatie je nou écht nog nodig hebt als jonge ouder; de info die tijdens de meeste cursussen niet besproken wordt, maar je toch straks toch enorm kan helpen rondom je kraamtijd en met een klein kindje in huis.

Het programma:

Ochtend:

9.45u Inloop

10.00u – 12.00u Workshops (3x 30 min)

A. Aafke Veldman, draagconsulente

Maak kennis met ergonomisch dragen”

Wil je je kindje(s) de nabijheid geven waar hij/zij behoefte aan heeft? Maar wil je ook wel eens je handen vrij hebben?

Dat snap ik. Als moeder van drie kindjes heb ik soms ook m’n handen vol, maar kan ik door het ze te dragen ook de aandacht en liefde geven die ze verdienen. Herken je dit? Sinds ik ergonomisch dragen heb ontdekt, is m’n leven veel gemakkelijker geworden. Dat gun ik iedere ouder!

Tijdens deze workshop leer ik je als draagconsulent alles ergonomisch dragen, vertel ik je over de achtergrond van het dragen en laat ik je zien waarmee je je kindje kunt dragen. Daarnaast kun je al vragen stellen en geef ik je handvatten en tips om je kindje veilig veilig en ergonomisch te dragen. En wil je eerst eens ervaren hoe het dragen voelt voor jouw? Tijdens deze interactieve workshop kun je ook zelf een draagmiddel proberen met behulp van een speciale draagpop.

B. Ylse Plat, GZ-psycholoog, werkend met kinderen en gezinnen

Binding met je baby”
Een paar fijne weetjes om met een gerust hoofd en een gerust hart de kraamtijd in te gaan

C. Mireille Post, Coaching en therapie rondom de zwangerschap

Welke impact heeft je zwangerschap, bevalling en kraamtijd op jou en de relatie met je partner? En wat als het anders loopt…’

Ik geef je in deze workshop een mooie tool waarmee je, in welke situatie dan ook, in verbinding kan blijven met jezelf en je partner (of ouder(s)/schoonouder(s)/andere familie etc.). Ook zal ik je kort vertellen wie ik ben en wat ik doe in mijn praktijk.

Middag:

12.45u Inloop

13.00u – 15.00u Workshops (3x 30 min)

D. Lutske Hornstra, lactatiekundige

Het belang van vraag, aanbod en (borst)voeding!

E. Annique Aalders – ‘Mem van Nanne’ – wasbare luiers en meerToen ik heel letterlijk de mem van Nanne werd, ben ik mij bezig gaan houden met duurzame, natuurlijke en veilige baby benodigdheden. Alternatieven die beter zijn voor je baby en voor de planeet. Onder andere met biologisch afbreekbare fopspeentjes en 100% natuurlijke babyverzorging, maar voornamelijk met wasbare luiers en (billen)doekjes.

Want wat vond ik het zonde dat bij zo’n kleine jongen, zo’n grote bult afval kwam kijken! Naast de afvalbesparing, vond ik het ook fijn om meer natuurlijke materialen te kunnen gebruiken bij artikelen die zo dichtbij je baby komen. En er bleek nog een bijzonder voordeel te zijn aan het kiezen voor wasbaar: het is een stuk beter voor je portemonnee dan wegwerp! Win-win-win dus. Maar wat als ik je vertel dat er naast deze drie voordelen, nog meer voordelen aan het gebruik van wasbare luiers zitten? Heel graag vertel ik je ze alle tien!

F. Gabriële Terpstra, baby- en kindgebaren

Workshop baby- en kindgebaren; voor ouders/verzorgers die vroeg willen communiceren met hun kinderen”

Baby- en kindgebaren is een methode die speciaal is ontwikkeld voor horende ouders/verzorgers en horende kinderen. Het gaat over het begrijpen van elkaar. Hoe mooi zou het zijn, dat jij met jonge kinderen kan communiceren nog ver voordat zij kunnen praten?
Dit is wat baby- en kindgebaren mogelijk maakt. Het draait om communicatie, elkaar begrijpen en samen de verbinding aangaan. Baby’s zijn namelijk al vanaf zes maanden in staat om met hun handjes, d.m.v. gebaren, te communiceren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. 

Praktische informatie:

Locatie: Nieuweweg 6, 8723 EA Koudum

Contactpersoon: Tryntsje Bloemendaal-Postma

Kosten: € 12,50 per dagdeel, incl. drankje en wat lekkers

Per workshop kunnen maximaal 6 personen deelnemen. VOL=VOL!

Geef je dus snel op! Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar info@verloskundigepraktijkrunom.nl en vermeld daarbij welk(e) dagde(e)l(en) je aanwezig wilt zijn.

Je ontvangt hierna een bevestiging met een factuur.

Meer nieuws...